İngilizcede Regular Verbs Nerede Kullanılır?

İngilizcede Regular Verbs Nerede Kullanılır?

İngilizcede Regular Verbs Nerede Kullanılır?

İngilizcede regular verbs olarak da bilinen düzenli fiiller konusu, zaman zaman kafa karışıklığı yaratabilen konulardan biridir. Bilindiği üzere İngilizcede fiiller past ve past participle zamanlarda verb 2 ve verb 3 şeklinde ayrı şekilde kullanılmaktadır. Düzensiz yapılı fiilerde her kelimenin 2. ve 3. fiil halini tek tek ezberlemek gerekir. Ancak düzenli fiiller olan Regular Verbs için böyle bir ezber koşulu bulunmamakla birlikte verb 2 ve verb 3 hallerinin öğrenilmesi çok kolaydır. Kelimenin present şeklini iyi bilen kişiler İngilizcede Regular Verbs kullanımı konusunda herhangi bir sorun yaşamamaktadır. Düzenli fiillerin hangi koşullarda ve nerede kullanılacağına dair detaylı bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler bu yazımızdaki detaylara göz atarak Regular Verbs konusundaki kafa karışıklığına son verebilirler.

İngilizcede Regular Verbs Konusu

İngilizcede Regular Verbs kullanımı son derece basit ve pratiktir. Düzensiz fiillerde verb 2 ve verb 3 halleri çok farklı olabildiği için İngilizce öğrenenlerin bu halleri ezberlemesi şarttır. Fakat Regular Verbs kapsamına alınan düzenli fiillerde kelimenin present şeklini ve birkaç basit kuralı bilen kişiler bu kelimeleri doğru şekilde cümle içinde kullanabilir. Regular Verbs konusunda öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta verb 2 ve verb 3 hallerinde kelimenin present halini iyi bilmektir. Geçmiş zamanda gerçekleşen olayları veya durumları anlatmak amacıyla kullanılan ekler, Regular Verbs yani düzenli fiillerde kelimenin son harfine göre değişiklik göstermektedir. İngilizceyi etkili ve doğru bir şekilde konuşup yazabilmek için Regular Verbs konusunun mutlaka anlaşılması gerekir.

İngilizcede Regular Verbs Oluşturma Kuralları

İngilizcede düzenli fiil oluşturmak için geçmiş zaman eklerine dikkat edilir. Bilindiği üzere geçmiş zamanda meydana gelen olay ve durumları anlatmak için İngilizcede kelime sonlarına özel ekler gelir. Regular Verbs yani düzenli fiiller, geçmiş zamanı belirten –d ve –ed gibi eklerin verb 2 ve verb 3 yapılan fiillerden oluşmaktadır. Hangi fiilin sonuna hangi geçmiş zaman ekinin getirileceğine dair kurallara dikkat edilmesi gerekir. Düzenli fiiller yani Regular Verbs oluştururken –ed eki alan tüm fiiller baz alınmaktadır.

İngilizcede Düzenli Fiiller Nelerdir?

İngilizcede Regular Verbs örnekleri en çok merak edilen konular arasında yer alır. İngilizce öğrenirken pratik bir şekilde geçmiş zamana uyarlanabilen ve –d, -ed ile –ied takıları alan tüm fiiller düzenli fiil kapsamına girmektedir. Geçmiş zaman cümlelerinde alınan bu tür ekler, o fiilin düzenli olup olmadığını gösterir. Örnekle açıklamak gerekirse sormak anlamına gelen ask fiili için I asked (Ben sordum) şeklinde geçmiş hale uyarlanabilir. Bununla birlikte bazı sık kullanılan Regular Verbs yani düzenli fiiller ile geçmiş halleri şu şekilde özetlenebilir:

  • Ask – Sormak
  • 1. Hali – I asked – Sordum
  • 2. Hali – We have asked – Sorduk
  • Connect – Bağlantı Kurmak
  • 1. Hali – I connected – Bağlantı kurdum
  • 2. Hali – They have connected – Bağlantı kurmuşlardı
  • Doubt – Kuşkulanmak
  • 1. Hali – You doubted from me – Benden kuşkulanmıştın
  • 2. Hali – I have doubted from them – Onlardan kuşkulanmıştım

Düzenli Fiiller Listesi ve Örnekleri ile Konu Anlatımı

Regular Verbs listesi ve örnekleri ile bu konunun daha kapsamlı bir şekilde anlatılması mümkündür. Son derece basit bir şekilde yapılan bu tür uyarlamalar ile Regular Verbs kullanımı günlük yaşam dilinde geniş bir yer edinmektedir. Tüm öznelere göre Regular Verbs oluşturma kuralları farklılık gösterebilir. Örnek cümle, “I very scared that they would do something bad to you. – Onların sana kötü bir şey yapmalarından çok korktum.” şeklinde oluşturularak İngilizcede Regular Verbs kullanımı pratik hale getirilebilir.

Ayrıca https://www.americanlife.com.tr/ingilizce-dolayli-ve-dolaysiz-cumleler sayfamızı ziyaret ederek ingilizce cümle yapıları hakkında daha fazla öğrenim sağlayabilirsiniz.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Platformunuzu seçin ve paylaşın.
İngilizcede Regular Verbs Nerede Kullanılır? Hakkında Detaylı Bilgi Alın
Benzer Makaleler
Bir Yorum Yazın