Akademik İngilizce Sınavları

Akademik İngilizce Sınavları

Genel Bakış

Akademik İngilizce Sınavları

Günümüzde yabancı diller arasında İngilizce dili birçok kişi tarafından öğrenilmeye devam etmekte ve dil öğrenmeyi gerek iş gerek ise okul hayatında akademik açıdan kullanmak isteyenler akademik İngilizce sınavları için başvuruda bulunmaktadırlar.

Bu durumda İngilizce dilini iyi bir şekilde öğrenmek, seri, anlaşılır ve akıcı olarak konuşmak ve karşıdan duyduklarını anlamak büyük bir önem taşımaktadır.

Ayrıca kişi her ne kadar İngilizce konuşabildiğini düşünse de yeterli olduğu anlamına gelmiyor. İngilizce dil eğitimini daha ciddi ve akademik boyutta kullanmak isteyenler akademik İngilizce sınavları olarak bilinen sınavlara başvuru yapıp kazanmaları durumunda akademik açıdan yeterli olduğunu kanıtlayabilir.

Akademik İngilizce Ne Demektir?

Akademik İngilizce günlük olarak kullanılan İngilizceden farklı olmasının nedeni nesnel bir yapıya sahip olmasıdır. İngilizce dilinde kullanılan cümle ve kelimelerin belirli bir kalıbı vardır. Bundan dolayı da günlük kullanılan İngilizceden oldukça farklıdır.

Bunun dışında yükseköğretim kurumlarında akademik İngilizce burada anlatılan derslerde ve ulusal alanda makalelerin içeriğinde kullanımı yaygındır.

Akademik İngilizce Sınavlarına Kimler Girebilir?

Akademik açıdan kariyer yapmak isteyenlerin mutlak suretle akademik İngilizceyi iyi bir şekilde öğrenmesi ve ilgili İngilizce sınavı ile yeterli bir başarılı puan alması gereklidir. Akademik İngilizce sınavına kimler girebilir? Aşağıda listeleyecek olursak;

  • Akademik açıdan kariyer yapmak isteyenler,
  • Okul veya iş hayatında akademik verileri kullananlar,
  • Eğitimini yurtdışında yapmak isteyenler akademik İngilizce öğrenmeleri büyük fayda sağlayacaktır.
  • Ayrıca akademik İngilizcede yeterliliğini görmek isteyenler de bu sınava girebilirler.
  • İşverene iletilmek üzere İngilizce yeterlilik belgesi isteyen adaylar bu sınava girme hakları vardır.

Bunun dışında yeterliliği kabul edilen bazı sınavlar bulunmaktadır.

Akademik Açıdan Geçerliliği Kabul Edilen Sınavlar Nelerdir?

Akademik açıdan kişiler İngilizce sınavı yeterlilik belgesi için bu sınavlarda alacakları başarı puanına ihtiyaçları vardır.

Böylelikle istedikleri alanda kullanmak için İngilizce yeterlilik belgesini temin edebilirler. Akademik yönden İngilizce yeterliliği kabul edilen sınavlar TOEFL, YDS, IELTS ve Proficiency’ dir.

TOEFL Sınavı ve Şartları Nelerdir?

TOEFL sınav soruları merkezi New Jersey ‘ de yer alan bir kurum tarafından hazırlanmaktadır. Bu sınavın amacı ana dili İngilizce olmayanların yeterliliğini ölçmek üzere yapılan bir sınav türüdür.

Geçerliliği geniş bir kapsama sahiptir. Özellikle iş hayatında kişinin iş başvurusunda kendisini önde tutulabilecek bir önem kazandırır. Ayrıca maaş artışı talebinde bulunan bireyler içinde oldukça önemli bir belge niteliğindedir.

Eğitim açısından da üniversitelerde hazırlık sınıfını atlamak için de bu sınavın geçerliliği bulunmaktadır. Sınavın içeriğinde 4 alan olarak belirlenen konuşma, yazma, dinleme ve yazma becerisi vardır.

TOEFL sınavı 4 saat süren bir sınav olmakla birlikte 2 yıl geçerliliği bulunmaktadır. Bu süre dolduğunda kişi tekrar bu sınava girip yine geçerli bir puan alması gereklidir. Konuşma, yazma, okuma ve dinleme bölümlerinin her birinden en az 30 puan alması gerekmektedir. En yüksek puan toplamda 120 olarak belirlenmiştir.

Akademik Açıdan YDS Sınavı ve İçeriği

YDS sınavı ülkemizde ÖSYM yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır. YDS hem eğitim hem de iş hayatı için kişilerin en çok tercih ettiği sınavlardan biridir. Bu sınavı tercih edenleri sıralayacak olursak;

  • Eğitim açısından yüksek lisans yapmak isteyenler,
  • Doktora ve doçent adayları,
  • Tercümanlık yapmak isteyenler kişiler,
  • Araştırma görevlisi olmak isteyen öğrenciler,
  • Eğitimine yurtdışında devam etmek isteyenler,

YDS sınavı 150 dakika sürmekte olup, toplamda 80 soru bulunmaktadır. YDS sınavının geçerlilik süresi kuruma göre değişiklik gösterse de 5 yıldır.

IELTS Sınavı ve İçeriği

Uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdır. İleri bir İngilizce dil seviyesi gerekli olan bir sınavdır. 2 yıl geçerliliği vardır. Sınav süresi 2 saat 45 dakika olup, adaylar1-9 arasında bir değerlendirme ile ölçülmektedir.

Proficiency Sınavı ve İçeriği

İngilizce hazırlığı bulunan üniversitelerin bu sınavda başarılı olan öğrencileri kapsam dışı bıraktığı bir sınavdır.

Detaylı bilgi için arayalım?
Platformunuzu seçin ve paylaşın.
Akademik İngilizce Sınavları Hakkında Detaylı Bilgi Alın
Benzer Makaleler
Bir Yorum Yazın