İngilizce Dil Seviyeleri Nelerdir?

İngilizce Dil Seviyeleri Nelerdir?

İngilizce Dil Seviyeleri Nelerdir?

İngilizce dil seviyeleri nelerdir? Sorusuna net bir cevap alabilmek için çok iyi bir İngilizce eğitimi almanız gereklidir. İngilizce tüm dünyanın ortak dili olarak kabul ediliyor. Yurt dışı gezilerinizde, seyahatlerinizde ve ülkemize gelen turistlerle en basit şekilde iletişim kurmak için İngilizce dilini bilmemiz gerekir.

İngilizce dilini öğrenmek adım adım gerçekleşir. Bu adımlara da dil seviyeleri denir. Birden fazla bulunan dil seviyeleri ile birlikte adım adım alacağınız İngilizce eğitimi sayesinde İngilizce dilini su gibi konuşma imkanını elde edebilirsiniz.

İngilizce dil sevileri İngilizce Temel Kullanıcı, Bağımsız İngilizce Kullanıcısı ve Gelişmiş Seviye İngilizce Kullanıcısı olarak 3 aşamadan gerçekleşir. Bu aşamalar A1 seviyesinden C2 seviyesine kadar devam eder. C2 seviyesine gelen bir birey İngilizce yeterliliğine ulaşmış olur ve İngilizce eğitimini tamamlamış olur.

İngilizce A1 A2 B1 B2 C1 C2 Dil Seviyeleri Nedir?

İngilizce eğitiminin tamamlanması için bireylerin İngilizce dilini adım adım tamamlaması gerekiyor. İngilizce dil seviyeleri de A1 dil seviyesinden başlayarak C2 seviyesine gelene kadar devam eder. İngilizce dil seviyeleri daha ayrıntılı bir şekilde aşağıda ki maddelerde verilmiştir. Bu seviyeler sırasıyla;

  • İngilizce Temel Kullanıcı A1 ve A2 bölümlerinden oluşuyor.
  • Bağımsız İngilizce Kullanıcısı B1 ve B2 bölümlerinden oluşuyor.
  • Gelişmiş Seviye İngilizce Kullanıcısı C1 ve C2 bölümlerinden oluşuyor.

İngilizce eğitimi ve İngilizce dil seviyeleri yukarıda yazıldığı gibi sırasıyla görülür. İngilizce eğitimi alan bir kişi A1 seviyesinden başlayarak C2 seviyesine ulaşınca eğitimi tamamlamış olur.

İngilizce Seviyeleri A B C

İngilizce seviyeleri A1-A2, B1-B2, C1-C2 şeklindedir. A1-A2 İngilizce Temel Kullanıcı seviyesinde olan bir kişi İngilizce eğitimine yeni başlamış ve en temel konuları öğreniyor anlamına geliyor.

B1-B2 Bağımsız İngilizce Kullanıcı seviyeleri İngilizce eğitimi için orta seviyedir. B1 orta seviye iken B2 orta üstü seviye olarak görülür.

C1-C2 Gelişmiş Seviye İngilizce Kullanıcı seviyelerine gelen bir birey de İngilizce eğitiminin son aşamasına gelmiş demektir. İngilizce eğitimini tamamen tamamlamak için son olarak C2 seviyesinin görülmesi gerekiyor. C2 seviyesi ile beraber İngilizce eğitimi tamamlanmış oluyor.

İngilizce A1 ve A2 Seviyesi Nedir?

İngilizce eğitiminde A1 seviyesi başlangıçtır. A2 seviyesi Elementary İngilizce seviyesidir. İngilizce eğitiminde A1-A2 seviyeleri İngilizce Temel Kullanıcı adı altında eğitime yeni başlayanlar için ilk işlenecek konulardır.

İngilizce eğitimine bu noktadan başlayarak tüm dil seviyeleri sırasıyla işlenir ve C2 seviyesine gelene kadar devam eder. C2 seviyesine gelen ve bu seviyeyi tamamlayan kişi İngilizce eğitimini tamamlamış olur.

İngilizce B1 ve B2 Seviyesi Nedir?

İngilizce seviyeleri arasında B1 ve B2 seviyesi orta seviye olarak eğitimlerde yerini alır. İngilizce eğitimi alan bir kişi B1 seviyesine gelmiş ise orta seviye İngilizce durumuna gelmiş demektir.

Yine aynı durumda B2 seviyesine gelen bir kişi eğitiminde orta üstü İngilizce seviyesine gelmiş demektir. B1 ve B2 İngilizce seviyeleri İngilizce dil seviyeleri arasında Bağımsız İngilizce Kullanıcısı arasında yerini alır. İngilizce eğitiminin tamamlanması için C2 seviyesine kadar gelinmesi gerekir.

İngilizce C1 ve C2 Seviyesi Nedir?

İngilizce seviyeleri arasında C1 ve C2 seviyesi İngilizce eğitiminde son aşamadır. C1 seviyesine gelen kişi İleri İngilizce durumuna gelmiş demektir.

İngilizce seviyelerinde C2 seviyesine gelen bir kişi İngilizce Yeterliliği seviyesine ulaşır ve İngilizce eğitimini tamamlamış olur. İngilizce eğitimi almak için bir birey İngilizce seviyelerinden temel noktadan başlayarak İngilizce yeterliliği seviyesine kadar gelmelidir. Bütün seviyeler tamamlandıktan sonra birey aldığı İngilizce eğitimini tamamlamış olur.

İngilizce Dil Seviyeleri Nelerdir? Hakkında Detaylı Bilgi Alın
Platformunuzu seçin ve paylaşın.
İngilizce Dil Seviyeleri Nelerdir? Hakkında Detaylı Bilgi Alın
Benzer Makaleler
Bir Yorum Yazın